Kazáncsere

Gázkazán cseréje

A gázkazán cseréje akkor esedékes, ha elavult, nem lehet, vagy nem érdemes javíttatni, illetve korszerűsíteni szeretnénk a fűtési, a meleg víz előállító rendszerünket.

A kazáncsere alkalmával több szempontot is figyelembe kell venni. Egy másik, vagy más típusú kazán felszerelése előtt biztosítani kell a működéshez, a megbízható üzemeltetéshez szükséges feltételeket. A füstgáz elvezetésének, az égéshez szükséges levegő biztosításának komoly biztonsági szabályai vannak. Ezen szabályoknak történő megfelelés sokszor költségesebb, mint gondolnánk.

 Mennyibe kerül egy gázkazán cseréje?

Ezt a kérdést gyakran felteszik ügyfeleink. A pontos választ csak egy helyszíni felmérés, vizsgálat alapján lehet adni. A kazáncsere járhat egy egyszerűsített gázkészülék csere eljárással, de járhat egy teljes gázterv készítéssel és engedélyezéssel, kéménybéleléssel, MEO-val, EPH jegyzőkönyvvel is. Nagymértékben függ az eljárás a gázkészülék típusától, a kémény állapotától, illetve a kazánüzemeltetési helyiség építészeti, szellőzési rendszerétől.

A Budai Gázszerviz Kft. segítségére lesz a kazáncsere eljárásban az előzetes felméréstől a tervezésen, kivitelezésen, MEO-n át a teljes garanciális beüzemelésig. Nem szükséges más szakembert megkérnie, annak munkáját összehangolnia több kivitelezővel.

Kazáncsere és garancia!

Talán kevesen tudják, hogy a gyártók csak akkor vállalnak teljes garanciát a készülékre, ha a kazáncserét megelőzi a fűtési rendszer megfelelő tisztítása, vegyszeres kezelése. Itt nem a fűtési rendszer egyszerű átmosásáról van szó, hanem egy gépi, minden üledéket kitakarító vegyszeres tisztításról, a megfelelő szűrők beépítésével.

Ez a fűtéstisztítási eljárás egy normál családi ház esetében két szakembernek 8-10 órás munka. Mi kazáncsere alkalmával további kiszállási díj nélkül, kedvezményesen végezzük el a fűtéstisztítást.