Fűtési rendszerek vegyszeres tisztítása

Fűtési rendszerek vegyszeres tisztítása

Fűtési rendszerek tisztítása

 • Korrózió által okozott törmelék eltávolítása
 • Vízkő eltávolítása
 • Kazánok vízkőmentesítése
 • Gázkészülékek vízkőmentesítése
 • A kazán zajának csökkentése
 • Keringtetési problémák megoldása
 • Professzionális gépi fűtéstisztítás
 • Gázkészülékek hőcserélőinek tisztítása savazása
 • Fűtéstisztítás inhibitoros vízkezelés
 • Fűtési rendszerek vegyszeres gépi tisztítása
 • Padlófűtés gépi tisztítása átmosása
 • Fűtés rekonstrukció mágneses szűrő beépítése

A rendszer tisztítása EGYETLEN kiszállással!

A fűtési rendszerekben fellépő problémákról

A fűtési rendszerekbe különféle anyagok kerülnek egymással kapcsolatba. A különböző fémek (réz, vas, alumínium, ón) között kialakuló elektromos potenciálkülönbség, az esetlegesen a rendszerben hagyott szennyeződések, a magas hőmérséklet és a rendszerben levő víz, korróziót, valamint a vízben oldott mész lerakódását eredményezi. A korrózió során üledék képződik, amely eltömítheti a szelepeket, lerakódhat a csövekben és felhalmozódhat a radiátorokban. A víz bomlása során hidrogéngáz keletkezik, amely a radiátorok felső részében gyűlik össze, így csökkenti a hő leadó felületet. A fenti hatások a fűtési rendszerek hatásfokának csökkenéséhez vezetnek, melyek az energiafelhasználás növekedését és a komfortérzet csökkenését eredményezik.

Ha a fűtésrendszert nem kezelik, akkor a korrózió és a vízkő lerakódás rövid időn belül rontja a kazán hatásfokát. Kutatások bizonyítják, hogy megfelelő vízkezelés nélkül az újonnan telepített fűtési rendszerek hatásfoka heteken belül 6-10%-al rosszabb lehet. Ez kihat a CO2 kibocsátásra és a környezetünkre. Nem kezelt rendszerekben változatos problémák fordulhatnak elő, beleértve hideg helyek kialakulását a radiátorokban, gázosodást, kazánzajt vagy a szivattyú beragadását és meghibásodását. Ezek bármelyike költséges javítást és esteleges cserét okozhat.

A korrózió hatására képződő törmelék öt év alatt 10-35%-al növelheti a fűtési költségeket miközben az egész fűtési rendszer hatékonyságát rontja!

Hasznos tanácsok

Az új rendszereket hatékonyságuk fenntartása érdekében a telepítést követően át kell mosni, és a rendszerben levő szennyeződéseket el kell távolítani. Kazáncsere esetén a korrózió okozta iszapot és a bakteriális szennyeződéseket el kell távolítani a rendszerből, mert ezek az új kazán gyors hatékonyság vesztéséhez és tönkremeneteléhez vezetnek.

A kazánzaj a vízkő és rozsdaiszap lerakódással arányosan növekszik. A kazánzajokat a víz forrása okozza. A lerakódott vízkő vagy a ráégett szennyeződés miatt a kazán egyes részei túlmelegednek. Minden öt évnél öregebb rendszer zajos, a régi rendszerekbe telepített új kazánok különösen veszélyeztetettek. Ilyen esetben tisztítsa meg a kazánt és a fűtési rendszert valamelyik tisztítószerünkkel. A vasat, rozsdaiszapot tartalmazó szennyeződések miatt, ajánlott a nagy hatékonyságú TF1-es mágneses szűrő beépítése!

 TF1 Mágneses szűrő

TF1 Mágneses szűrő Fűtési rendszermosó gép

A fűtés rendszerek tisztításához nagyteljesítményű kizárólag erre a célra fejlesztett professzionális öblítő szivattyúkat használunk, többféle adapterrel rendelkezünk, amik lehetővé teszik az egyszerű rácsatlakozást, akár padlófűtés vagy radiátoros fűtéses rendszer esetén is.

Fűtési rendszer Fűtés tisztító szerekFűtésztisztítás vegyszerekkel